Exploring San Francisco

Vanmorgen heb ik uitgeslapen tot 10u. Veel langer slapen kon ik niet want mijn bioritme is nog niet zo snel aangepast aan deze tijdzone. Vooral nu ‘s avonds merk ik het. Het is 20:30u (in NL 5:30u) en ik ben echt moe! Het is buiten ook al donker aan het worden rond dit uur. Ik had daarstraks niet eens echt honger rond etenstijd (Voor de mensen die mij een beetje kennen wat betreft eten, ik herhaal, Micha had geen honger ;)!)

Vanmorgen ben ik als eerst een stukje gaan rondlopen. Ik zit midden in china town dus na 10 minuten langs 100x dezelfde chinese winkels gelopen te hebben, had ik het wel gezien. Alles stinkt ook naar vis enzo. Ik ben de andere kant uit gelopen waar ik de TransAmerica Pyramid goed zien. Een stuk verder kwam ik in een gebied met allemaal dure winkels zoals Prada, Armani, Louis Vuitton etc. Een ding heb ik wel geleerd, winkels als herkenningspunten kunje vergeten. De straten bestaan al uit blokken maar in ieder blok zijn ook nog eens dezelfde winkels te vinden! In 500 meter ben ik wel 3x een subway, starbucks, bank etc tegengekomen. Ik werd ook weer geconfronteerd met alle dakloze mensen in San Francisco. Er liep zelfs iemand rond die om de 5 meter kauwgom van de grond af schraapte en in zijn mond duwde.

Na 2 uurtjes rustig de buurt een beetje verkend te hebben en wat broodjes en drinken te hebben gekocht voor het ontbijt, ben ik weer terug naar het hotel te gaan. De broodjes van de chinese bakker waren toch niet helemaal wat ik had verwacht. De kamer was intussen weer netjes opgeruimt en schoongemaakt. Ik heb me toen de straatnamen toch maar wat beter bekeken. Toen ik eenmaal door had hoe het werkte was het heel makkelijk om te orienteren.

Om de hoek van mijn hotel ligt de Walgreens, een beetje normale, herkenbare supermarkt zoals we die thuis ook kennen, waar de dagelijkse spulletjes gekocht kunnen worden. Dit was ook een moment om koekjes en snoep in te slaan voor tussendoor (a). Nadat ik de kaart van San Francisco eens rustig had bekeken, vertrok ik lopend richting noorden. Ik had nog geen route gepland. Ik kwam al snel in een Italiaanse straat met allemaal pasta restaurants en pizzeria’s. Dit lijkt al een veiligere plaats om straks iets te gaan eten, want die chinese restaurants zijn echt onbekend terrein voor mij. Als je alleen al ziet wat in die winkels ligt.. dat kennen we bij ons allemaal niet. Verder lopend kwam ik al bij een klein parkje aan, waar dan ook iedereen op het gras lag.

Toen ik rond aan het kijken was zag ik een stijle weg, en een toren aan het eind. De Coit Tower. Na 10 meter voelde ik mijn benen al tegenwerken, zo’n hellingen kennen we in NL niet! Het bleef niet alleen bij een weg waar de auto’s met moeite omhoog reden, het ging verder in trapjes. Uiteindelijk boven aangekomen was het uitzicht wel mooi. Langs de andere kant weer naar beneden waar ik onderweg nog een hele zwerm groen-rode papegaaien heb gezien.

Mijn looproute zette zich voort richting Fishermans Warf waar ik langs The Embaracadero de winkeltjes en Pier’s ben gelopen tot ik uit kwam bij de plek waar de zeeleeuwen lagen. Ik kon Alcatraz toch ook al redelijk goed zien. Het is echt zonnig en fijn weer, maar aan het water was het best wel fris door de wind soms. Intussen heb ik ook al 10x de verleiding van Ben & Jerry’s moeten weerstaan. Uiteindelijk ben ik toch verkocht voor een echte Amerikaanse hotdog :p. Die kon ik natuurlijk niet missen. De McDonalds, Burger King en Subways geloof ik wel. Ik kwam ook nog de Boudin Bakery tegen wat best wel leuk was om te zien. Opeens werd ik aangehouden door iemand die zich van de “joke police” noemde. Ik mocht van hem niet lachen, want hij wilde natuurlijk geld.. voor de daklozen. Toen vond ik het ook niet meer grappig en ben ik verder gegaan. Hoe erg het ook is, ik kan niet iedereen geld gaan geven dus moet ik het gaan negeren.

Ik kwam aan het eind van de Pier’s uit bij een park en een klein strandje. Hier ben ik een tijdje gaan zitten om te genieten van het weer. Daarna ben ik weer verder gaan lopen waar ik via Fort Mason op een best grote grasvlakte aankwam waar iederen ook lekker lui van de zon lag te genieten of zat te picknicken. Ik ben nog een klein stukje verder gelopen, tot aan Marina Boulevard, maar toen begonnen mijn benen toch te vragen naar rust.

Op zoek naar een bus kwam ik nog iemand tegen die hetzelfde probleem had als ik. De busschauffeurs waren erg onduidelijk en spreken ook slecht Engels. Tijdens de rit kwam ik er achter dat de bussen niet helemaal gratis waren.. maarja ik had nog geen kaartjes hoeven te kopen terwijl ik toch een keer was overgestapt. De toerist uithangen en vragen naar de weg is dus genoeg om ze af te leiden van de kaartjescontroles :d. Ik ben nog een stuk met haar meegelopen tot het station om daarna op zoek te gaan naar mijn avondeten. Ik ben dus toch teruggegaan naar de straat met de Italiaanse restaurantjes, waar ik bij Pinocchio ben gaan zitten. Ik had, zoals in het begin al gezegd, niet echt honger doordat ik nog niet gewend ben aan de tijdsveranderingen, dus heb ik maar een salade genomen die nog best groot was. Ik werd behandeld alsof ik in een veel te duur restaurant zat. Een cola bestellen betekende een groot glas.. waar automatisch nog eens zo’n glas met water bij hoorde. Toen begon ik toch te twijfelen of de prijzen wel klopten, maar zo duur bleek het dus niet te zijn.

Nu ben ik toch wel uitgeput terwijl het nog lang niet tijd is om te gaan slapen. Ik merk ook dat ik een beetje verbrand ben van de zon. Ik weet nog niet of ik dalijk nog ff op stap ga, kijken hoe het nachtleven er in San Francisco uit ziet, of dat ik dat morgen pas doe. Jullie kunnen intussen weer rustig mijn verhaal gaan lezen met de foto’s die ik heb gemaakt. Veel plezier!