Golden Gate

Gisteravond ben ik toch niet meer op pad gegaan. Ik was veel te moe. Om mijn ritme toch nog aan te passen ben ik wel zo lang mogelijk wakker gebleven. Dit heeft niet mogen helpen want om 5u ‘s morgens was ik klaar wakker. Het voelde alsof ik een halve dag geslapen had al. Dus toen ben ik maar eens gaan ontbijten en ben nog even op skype en msn online geweest om met het thuisfront contact te hebben. Als ontbijt had ik me trouwens gisteren een Asian Pear gehaald in een van de chinese winkeltjes hier in de straat. Lekker! De broodjes gaven ook niet genoeg voldoening als ontbijt dus ben ik ook maar eens aan de Pingles Pizza begonnen die ik al had gehamsterd =). Voor mijn eetritme voelt het dus alsof ik veel moet eten nog!

Voor vandaag had ik nog geen planning. Ik was nog aan het twijfelen of ik een fiets zou huren, maar dit leek me toch niet zo’n goed idee. Met de bus moet ook goed te doen zijn toch? Dan zit ik ook niet met die fiets die ik ergens neer moet zetten als ik even iets anders wil doen. Fietsend over alle stijle wegen hier is ook geen pretje. Dus toen ben ik het bussysteem maar eens gaan uitpluizen. Dit werkt best simpel en de lijnen zijn ook duidelijk aangegeven, dus toen ben ik richting Golden Gate Park gegaan. Onderweg ben ik nog langs de City Hall gekomen. De bussen zitten wel vaak stampvol, met name hier in chinatown.

Aangekomen bij het GGPark ben ik naar de Japanese Tea Garden gegaan. Daar durfden ze zich ook nog 5 dollar voor te vragen, maar ok ik was nu toch daar. De foto’s spreken voor zich verder. Daarna ben ik nog door een paar andere parken gelopen en heb ik mijn weg terug gezocht naar een busverbinding naar de Golden Gate Brigde. Deze keer was er een chinese chauffer die amper boven het stuur uit kwam. Erg grappig! Toen ik bij de brug aankwam kon ik echt niet meer zonder eten. In het Golden Gate Park had ik niet meer kunnen vinden dan een winkeltje waar ze toevallig Snickers en Twix verkochten, dat vulde maar een beetje. Dus toen moest ik wel iets kopen bij de Golden Gate Bridge (Of de Full House brug volgens Ine ;) ). Natuurlijk weten hun ook dat niets anders in de buurt is, dus vragen ze 8.70 voor een stom broodje! Ik had toch geen zin om over de brug te gaan lopen want het waaide best wel hard. Na een klein stukje lopen voor een paar foto’s ben ik weer teruggelopen en heb weer een bus gepakt richting hotel.

Toen bedacht ik dat ik hier in de buurt nog niet echt was geweest omdat ik gestopt was gisteren, dus ben ik even later op een willekeurige plaats ergens uitgestapt en ben gewoon gaan lopen om weer eens te kijken wat daar te doen was. Ik ben via het Palace of Fine Arts, waar ik ook nog even heb gezeten, doorgelopen richting het strand. Als het nu eens niet zo hard waaide in San Francisco zou het een goed strand zijn, ook al is het water koud. Via Marina boulevard en Cervantes blvd ben ik teruggelopen naar de Union Street shops. Op Marina blvd zag ik nog een auto met fiets in de kofferbak rijden. Ofja..opeens lag de fiets midden op de weg. Het klonk eerst alsof een auto tegen een paaltje aan reed. Het was een leuk gezicht om de bestuurder vervolgens de straat op te zien rennen na wat twijfelen wat hij moest doen. Er reden nog auto’s achter hem dus die hadden ineens een fiets voor zich liggen. Ik ben volgens mij via minder toeristische plaatsen gelopen want op veel plaatsen was niemand te zien. Dan kon ik wel het normalere leven in San Francisco zien, en de huizen natuurlijk. De winkels op Union Street waren niet veel bijzonders vond ik, dus heb ik de bus weer gepakt richting hotel.

De busreis werd onderbroken door een ongeluk dat net was gebeurd. Politie, brandweer,.. in plaats van de weg vrij te maken zodat het verkeer door kon gaan, blokkeerden ze juist alles. Dat duurde me te lang dus toen ben ik uitgestapt en nog even verder gelopen naar Lombard Steet, via de Russion Hill. Mooi uitzicht op de stad en het water vanaf die hoogte. Het waren wel hele stijle wegen, na zo’n dag lopen weer is dat toch weer een uitdaging. 1 blok omhoog lopen en ik was kapot moe. En dan moest ik nog 3 blokken om weer terug te komen op de route van de bus! Daarna kon ik echter wel weer lekker rustig naar het hotel terug, zonder dat ik weer iets anders ging doen.

Ik heb de hele dag in een shirtje zonder mouwen rondgelopen. Ik vond het warm en ik ben ook weer verder verbrand. Ook al waait het soms hard, dan nog is het niet koud. Toch dragen de meeste mensen dikke kleding en een jas. En dan heb je nog mensen die 3 jassen, handschoenen en een sjaal dragen, slapend op ieder stukje gras of bankje dat ze tegenkomen. Maar dat is weer een ander verhaal zoals jullie inmiddels al weten.

Tijdens mijn looproutes heb ik ook heel wat kranten voor deuren zien liggen. Volgens mij gooien de bezorgers die overal gewoon neer, want het kan gewoon niet anders zoals het daar ligt. Ik heb een foto gemaakt van een deur waar een stuk of 9 kranten lagen. Dat zag je dus bij heel veel woningen.

Rond etenstijd was ik weer moe, al voelde ik me beter dan gisteren. Ik ben een pizza gaan eten, maar kreeg die maar half op! Nouja van tevoren krijg je weer een groot glas drinken en een hele mand brood. Misschien moet ik daar maar eens vanaf blijven in het vervolg, of me in ieder geval inhouden. ‘s avonds wordt het wel een stuk kouder hier. De zon is weg dus dan wordt die wind wel vervelend.

Net ben ik eens buiten rond gaan lopen om te kijken wat er ‘s avonds te doen is. Niet veel dus. Een paar cafe’s en restaurantjes zijn nog open maar dat is het dan ook. ohja en de showgirls etc. nog. De straten hier tegenover mij zijn juist met die tenten allemaal bezet, dus zodra ik ergens naartoe wil lopen komen die je over halen om naar binnen te gaan. Het weekend is ook weer voorbij nu, dus misschien is het daarom zo uitgestorven op straat. Ja de zwervers zie je dan wel overal liggen. Ook al heb ik ze nog niets zien doen waardoor ik schrik van ze moet krijg.. toch is het raar omdat ik het niet gewend ben. Ze liggen op iedere hoek van de straat en ik loop daar dan als enige nog.

Ik heb voor morgen ook nog geen plannen, maar ik denk dat ik eens een dagje iets rustiger aan ga doen. Hopelijk heb ik wel nog genoeg te vertellen dan!

9 thoughts on “Golden Gate

 1. hallo hallo. je krijgt wel veel beweging. je eetlust komt ook weer naar boven. Tja je moet ook niet alles opeten voordat je aan de pizza begint :D je maakt mooie foto’s. zo krijg ik het gevoel dat ik ook een beetje op vakantie ben. Veel plezier vandaag nog. groetjes pap

 2. Hoi Micha. Fijn om te lezen dat je goed weer hebt. Hier is het koud lijkt wel herfst. Maar dat je goed weer hebt is ook te zien op de foto’s. Leuk om de foto’s te zien. Iedere foto zal wel zijn eigen verhaal hebbben. Groetjes en veel plezier verder.
  Brit en Francine.

 3. Ik geef Kim volledig gelijk! Stuur die zon naar hier! En kom jij ook maar snel terug, want Kimmie mist je en ik vind het niet fijn altijd te horen dat jij lekker aan het slapen bent terwijl ik me moet concentreren! =D
  Nu even iets anders, je hebt de Full house brug toch eens aangeraakt voor mij e? =D

 4. Wooo Micha! Ik had die foto nog niet gezien waar je de brug voor me aanraakte.. SUPER! Ik voel me helemaal vereerd.. =D
  Bij deze heb je al 2 spamberichtjes van mij.. Er volgen er nog, don’t worry!

 5. Kim, ik zal proberen de zon nog in mijn koffer te krijgen, maar ik kan niets garanderen =) Ik stuur em in ieder geval nog niet op want dan zit ik zonder ;)

  En Ine, die foto was voor jou ja :D Ik was al aan het wachten op reactie ;)

 6. Ja, wat is dat nu?!!!
  Je stuurt jezelf toch mee!?

  Volgens google wordt het zaterdag 28 graden in SF! Daar kun je wel een paar graden van missen? ):

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>