A day off

Een dagje rustig aan, dat had ik wel nodig. Dat betekent niet dat ik niets heb gedaan.

De dag ben ik begonnen met skypen met Kim. Dit kan niet vaak omdat ik niet de hele dag op het hotel zit, Kim naar school moet, plus dat we nog 9 uur in tijd verschillen. 2/3 weken zonder elkaar is toch lang he ;) . Dus Kim, als je me niet nog een week kunt missen, zorg maar dat je me komt ophalen op het vliegveld zondagmiddag :d.

Mijn voedselvoorraden waren op aan het raken dus die heb ik vanmorgen ook nog bijgevuld. Nu heb ik dus o.a. een tros bananen naast me liggen. Ahja en zonnebrandcreme zodat ik niet nóg meer ga verbranden. Ik had geen zin om nog veel te gaan lopen vandaag, de supermarkt was al ver genoeg, die 100 meter :d, dus ben ik eens een paar winkeltjes binnen gelopen en van park naar park gegaan. Via Sansome Street ben ik langs het gebouw voor mijn opleiding volgende week gelopen (415 Sansome St), naar de Yerba Buena Gardens. Hier waren een paar zakenmensen in hun middagpauze een bal aan het overgooien met hun baseball handschoenen. Dan Mission Street afgelopen, richting Oakland Bay Bridge gegaan en een stukje het water op voor een paar foto’s. Ik heb hier ook een foto gemaakt van een waterfontijntje. Deze zie je hier bijna overal staan en iedereen gebruikt die ook, net zoals de publieke toiletten die bij ieder parkje staan.

Vervolgens ben ik me even in het gras gaan liggen bij The Embarcadero en via Jackson Square teruggelopen naar chinatown. Rond etenstijd heb ik me een grote sandwich steak / burger gehaald, to-go. Geen gedoe en was dus ook een stuk goedkoper dan voorgaande dagen. In ieder restaurant, cafe of winkel staat trouwens een tv met baseballwedstrijden op, typisch.

Ik ben met mijn eten doorgelopen naar Washington Square park om hier rustig te eten. Het is raar om te zien hoe groot het contrast is tussen de drukte van de stad en de groene parken tussen de hoge gebouwen in. Vooral rond de middag en aan het eind van de werkdag zie je alle mensen hun rust zoeken, zittend of liggend in de zon. Er zijn ook veel verschillende typen mensen. Zo zat er een groepje hippies die aan het zingen waren over “the power of flowers”. Ik zat hier rond 5u, dus de mensen die klaar waren met hun werk verzamelden zich langzaam rond het park. Wat me opviel is dat bijna iedereen met een hond naar dit park kwam. Alle honden waren met elkaar rennen en spelen en de mensen kwamen natuurlijk ook bij elkaar. Een plaats met een hoog community gehalte dus. Iedereen kende elkaar en de hippies. Deze deelden trouwens ook alles met elkaar, en dan heb ik het niet alleen over de joints. Ze amuseerden iedereen met hun gitaar muziek, dans en hoelahoep :d.

Om weer even terug te komen op de verschillende groepen: Naast de hippies heb je nog de zakenmensen die wel in een typisch groepje te gooien zijn, de daklozen/zwervers, de chinezen die eigenlijk ook een groep apart zijn, en nog de mensen met teveel geld en een te hoog ego. De zakenmensen zie je massaal ontspannen en pauzeren in de parkjes. De daklozen liggen ongeacht de tijd van de dag de slapen met hun spullen, of zijn voor geld aan het vragen. De chinezen praten ook meestal alleen maar chinees tegen elkaar en gaan altijd met de bus (niet alleen in Chinatown, ook aan de andere kant van SF dus daar ligt het niet aan). Ze zijn ook niet snel te vinden in de parkjes. En dan nog de laatste groep, dat zijn toch meestal vrouwen met te grote zonnebrillen die in de duurdere winkelstraten lopen en zich druk maken over nutteloze dingen die ze aan elkaar aan het vertellen zijn via de mobiel. Ik denk dat ik dan wel een goed beeld heb geschetst van wie ik allemaal ben tegengekomen de laatste dagen.

Op deze manier heb ik dus weer een heel andere kant van San Francisco gezien. De toeristische plaatsjes afgaan is natuurlijk leuk, maar in die paar minuten zie je nooit hoe zoiets als het leven in San Fran verloopt op een dag. Nu denk ik niet dat ik dat al echt heb, maar ik krijg toch al een iets groter beeld hiervan.

Op mijn wandeltoch terug naar het hotel liep ik nog langs een (schijnbaar goede) ijssalon. Ik weet niet of het aan mijn grote ogen lag, maar ik keek dus naar binnen toen ik langsliep en toen ik al voorbij was hoorde ik achter mij: “yea it’s good, you should get one”. Het drong eerst niet tot me door maar toen ik om keek was er een koppel aan het lachen naar mij terwijl ze van hun ijs aan het genieten waren. Dat zijn toch leuke korte momenten. Ik heb me niet laten overhalen op dat moment om een ijs te gaan eten, maar het zal er vast nog wel in zitten in een van aankomende dagen!

Tot zover mijn verhaal voor vandaag weer. De reacties op de foto’s hier op deze website zijn ook altijd leuk! Om het jullie iets makkelijker te maken heb ik onder de foto de “vorige” en “volgende” foto gezet waar je op kunt klikken, zodat je niet altijd 2x terug hoeft te gaan naar het bericht om naar de volgende foto te gaan. Hopelijk zijn jullie er blij mee ;) Ciao

2 thoughts on “A day off

 1. Hier ben ik weer als die hard-Micha Verboeket-blog-fan! (om 8u in de morgen!)

  Heb jij ook gehoelahoepd? Ik zie het om de een of andere reden wel al voor me…
  Enne dat ijsje, hoe heb je dat kunnen weerstaan? Wedden dat je toevallig geen geld bij had? (;
  En nog iets, ik ben er heel blij mee dat je dat fotoprobleem opgelost hebt! Dankjewel!

  Slaapzacht!! xxxxx
  PS: Ik wil je wel mee komen halen hoor $:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>