Up the hills

Daar ga ik dan. Op naar de Twin Peaks! Het is een stukje hier vandaan weer, dus ik ben het eerste stukje weer met de bus gegaan. Althans dat heb ik geprobeerd… ik ben een stuk of 3x overgestapt en steeds verder richting de Twin Peeks gegaan. Niemand kon mij een route geven dus ik heb ter plekke iedere keer moeten zoeken met goed vertrouwen dat ik er wel zou komen. En natuurlijk is het me weer gelukt.. Op een gegeven moment zag ik de Sutro Tower, die in de buurt van de Twin Towers moest liggen. Nu nog de weg ernaartoe.. en dat valt niet mee met zo’n stijle wegen weer. En doordat alles zo stijl is zijn de wegen ook 10x zo lang omdat ze niet rechtstreeks naar boven gaan, maar van links naar rechts, beetje bij beetje omhoog. Daar stond ik dan uiteindelijk op een van de 2 peaks. Het was helaas een beetje bewolkt / mistig waardoor ik niet alles goed kon zien. Al was dit wel heel plaatselijk.. misschien waren het wel gewoon de wolken op die hoogte =) Afstanden lijken in het niets te vallen vanuit daarboven. Ik heb van de skyline een mooie panoramafoto voor jullie gemaakt!

Ik was dus bij de Twin Peaks geweest, maar moest ook nog terug zien te komen natuurlijk. Ik heb weer de eerste bus die de goede richting uit ging gepakt. Toen ik zag dat ik in de buurt van Haight Street kwam, ben ik daar nog even bij de hippies gaan kijken. Ik heb me ook een pizza-stuk gehaald in de straat. Toen ik daar binnenkwam was er nog bijna niemand, maar toen ik aan het eten was zag ik wel heel wat figuren binnenkomen. In de buurt ligt Castro, dus de homo-gemeenschap was duidelijk van de partij. Ik heb helaas geen foto’s hiervan voor jullie..

Voor mijn zoektocht naar een busstop ben ik nog een klein stukje door het Buena Vista park gelopen. In Chinatown heb ik nog een foto gemaakt van een groepje chinezen die zich midden op de stoep hadden neergezet met een of ander chinees dambord achtig spel. Waarom daar en waar komt dat spel vanaf? De weg voor voetgangers is al niet zo breed en dan ook nog met al die drukte in Chinatown. Wel grappig om te zien dus.

Verder heb ik nog wat rondgelopen hier in de buurt en een aantal winkeltjes binnen gelopen (let maar op Kim 😉 ook al ga ik niets vertellen over je verjaardagscadeau(s)). Ik heb niet iets gezien waarvan ik dacht dat leuk is als souvenier. Zelfs de typische toeristenspulletjes die je zou verwachten zoals beeldjes van de Golden Gate Bridge ofzo ben ik nog niet echt tegengekomen op een paar kaarten en t-shirts na (niet dat ik zoiets zou willen kopen, maar gewoon om maar even aan te geven)!

Morgen is het vrijdag, dus ga ik bijna het weekend in. Zaterdag wordt het 27 graden! Tot nu toe is het steeds rond de 21 graden geweest en dat is al fijn vind ik. Ik denk dat ik zaterdag dus een lekker lui dagje ga maken en terug ga naar de andere kant van het Golden Gate Park en Ocean Beach. Zondag is mijn laatste dag dat ik echt nog kan genieten van mijn dag, want maandag begint de Java cursus. Wat ik morgen ga doen weet ik nog niet, maar zoals je met Google Earth kunt zien heb ik nog een vrij lege plek in het Zuid-Oosten van de stad. Ook al is hier niet heel veel te doen volgens mij, ik denk dat ik er wel eens ga rondlopen.

De laatste versie van mijn Google Earth verslag kun je hier weer downloaden / openen.

Vergeet de panorama foto niet te bekijken! (Klik hier)