Over the bridge.. into the woods

Ik heb toch beslist om een beetje geld uit te geven aan een excursie.. het zijn toch de Muir Woods geworden plus nog in één weg door naar Sausalito. Ik had nog een paar andere alternatieven zoals naar de San Francisco Zoo te gaan, naar een andere stad bijv. San Jose, een auto huren en zelf gaan rijden, een  boottocht die hier ook veel moeten zijn, of een baseball game gaan zien in het AT&T park. En zo zijn er nog wel heel veel dingen te doen hier in de buurt. Verder rond gaan lopen in South of Market (SOMA) leek me eigenlijk toch niet zo’n goed idee omdat daar volgens mij niet meer te zien is dan weer een paar winkels. Keuzes, keuzes, keuzes en ze zijn natuurlijk allemaal leuk om te gaan doen. Vandaag dus naar de Muir Woods.

De trip naar Muir Woods en Sausalito heeft zo’n 5 uur geduurd in totaal en gezien de prijs van 50 dollar was het dit ook wel waard voor een keer. Geen gedoe met bussen, treinen en uitzoeken waar ik moet zijn, maar ook eens een dag lekker de echte toerist uithangen! Ik werd bij mijn hotel opgehaald door de bus… maar toen ik stond te wachten kwamen 2 mensen van de tourmaatschappij folders bij het hotel afgeven en hebben ze me persoonlijk met de auto meegenomen naar de opstapplaats! Kijk eens wat een service! De rit begon al direct met een hele berg non-stop informatie over de gids, de Muir Woods en Sausalito. Die Amerikanen kunnen toch alles goed verkopen, ze klinken ook altijd hetzelfde zoals in de typische amerikaanse reclames.

Aangekomen bij de Muir Woods werden we nog op alle mogelijk manieren erop gewezen dat we nog geen takje van de grond mochten oprapen in het nationaal monument. Overal verwijzen ze in de VS wel naar wetten die overtreden worden. De Redwood bomen zijn echt heel hoog en de omgeving was ook heel mooi om foto’s van te maken. Ik heb in ieder geval weer een paar eigengemaakte wallpapers voor op de laptop ;). Ik zal jullie de verhalen over de bomen besparen die ik allemaal gehoord heb, want dat kun je met een beetje zoekwerk op internet ook nog zelf te weten komen. Ik kan dat toch niet interessant voor jullie vertellen =).

Na de Muir Woods werden we naar het plaatsje Sausalito gereden. De zeilboten en jachten spreken voor zich. Heel wat snobby mensen tegengekomen dus en er zouden ook nog regelmatig celebs gespot kunnen worden, maar hier heb ik dus niets van gemerkt en ik denk ook niet dat ik iemand ben die ze zou herkennen… Na even rondgelopen te hebben en wat winkeltjes afgegaan te zijn, keerden we over de Golden Gate Bridge weer terug naar San Francisco. Plaatsen zoals Palace of Fine Arts, Baker Beach etc. die ik in de verte zag kwamen me natuurlijk bekend voor. Over de buurt waar ik eergisteren ben geweest, met de veel te dure huizen en auto’s, werd mij vandaag verteld dat het dus de rijkste buurten van San Francisco zijn daar. Ik weet ook altijd de goede plaatsen uit te zoeken waar ik wil wonen he.. maarja wie weet als ik later groot ben en toevallig geld teveel krijg. Ik werd netjes afgezet aan het hotel waarmee het uitstapje, en mijn verhaal voor vandaaag, dus eindigde.

De laatste versie van mijn Google Earth verslag kun je hier weer downloaden / openen.