1 beach baked Micha, to-go please

2 dagen lekker weer, ongeveer 30 graden, geen wolkje aan de lucht. Wat zou ik gaan doen? De kleine strandjes hier in de buurt zouden waarschijnlijk wel vol hebben gelegen, dus ben ik naar het grote strand gegaan, Ocean Beach. Baker beach blijkt dus ook een naakstrand te zijn, ja inderdaad daar waar ik een paar dagen geleden ben geweest, maar gelukkig was het toen niet druk en heb ik dus ook niets gezien. Het overgrote deel van de bezoekers daar schijnt ook nog man / homo te zijn. Maar goed, op weg naar het strand kwam ik op Market street nog een demonstratie tegen. Veel politie en gedoe. Voordat ik bij Ocean Beach uitkwam ben ik nog door het laatste stuk van het Golden Gate Park gelopen want daar was ik nog niet geweest. Ik heb nog wel meer niet gezien want het is echt een groot park. Ik kwam nog een paar eekhoorntjes tegen en een groep kungfu(?) leerlingen die aan het oefenen waren in het park. Net voor het strand stond ook een Nederlanse windmolen… vakantie noemen ze dat! Niet dat ik die vaak tegenkom nog in Nederland…

Op het strand kwam een Amerikaans gezien naast mij liggen.. driftig begonnen ze met het graven van een kuil om in te gaan liggen. Ik dacht dat ik weer in Nederland op het strand lag met een paar Duitsers naast me! Op het strand liepen ook heel veel honden, wat leuk was om naar te kijken hoe ze aan het spelen en aan het zwemmen waren. Hier zijn altijd veel honden te zien, ook in de parken. Alles wordt wel netjes opgeruimd, dus dat gaat ook heel anders dan bij ons. Het zeewater was zo koud dat bijna niemand ging zwemmen, op een paar surfers na. Ik heb met mijn dikke teen gevoeld maar ging toch weer snel terug! Na 2 uurtjes gebakken te hebben op het strand ben ik weer terug gegaan. Maar goed ook, want ik ben verbrand! Ook al had ik mij heel goed ingesmeerd en voelde ik niets terwijl ik daar lag. Nu zit ik hier dus met roodgloeiende benen. Pff ben ik zo weinig gewend of is de zon hier zo anders? Ik weet dat ik snel verbrand, maar zo snel… Achja eigenlijk moet ik ook niet klagen, ik mag blij zijn dat het zo’n fijn weer is hier.

Wat me nog opviel is dat mensen in de winkels / McDonalds / .. gewoon met de fiets naar binnen in de rij komen staan. Ik vond het een beetje raar om te zien, maar van de andere kant.. waarom ook niet? Ahja Kim… ik heb Hooters ook gevonden nu he ;).

Vanmorgen, nog geen 2 minuten nadat ik wakker werd zag ik ineens iets over mijn bed kruipen.. Ieuw, een dikke vette kakkerlak! Wat een vies beest.. en snel! Hij kroop van bed tot in mijn schoenen om vervolgens langs de muur op te willen vluchten richting het plafond. Gelukkig kreeg ik hem te pakken… bah moet er niet aan denken als hij weer ergens terug was gekropen achter mijn bed. Dat beest was zo’n 4 centimeter groot! Het Hotel hier was deze beesten ook niet gewend volgens mij en ze vroegen of ik van kamer wilde wisselen. Ze komen dalijk mijn kamer helemaal uitpluizen in ieder geval.

Vandaag wordt ook nog heel fijn weer, al denk ik niet dat ik veel in de zon kan gaan liggen. Mijn laatste dagje voordat mijn cursus begint zal ik dus nog een beetje op mijn gemak gaan doorbrengen.