Back to school

Nou, intussen ben ik zo’n 260 foto’s verder sinds mijn vertrek naar San Francisco. Vorig bericht had wat probleempjes i.v.m. het internet hier op het hotel, maar de foto’s heb ik inmiddels toegevoegd aan vorig bericht (dus vergeet niet te kijken!) en er kunnen weer reacties geplaatst worden.

Vandaag was weer een spannende dag… mijn eerste lesdag voor de 5-daagse Java cursus! De ochtend begon goed met een ontbijt dat op mij te wachten stond in het trainingscentrum. De hele dag door ligt er wel iets te eten, snacken, drinken. Kranten en magazines liggen ook overal. De lift naar de 6e verdieping gaat best snel en het is te merken dat deze gemaakt is om een heel stuk hoger te gaan binnen een korte tijd.

Bij binnenkomst in mijn “leslokaal” kreeg ik een mooi naamkaartje dat ik op mijn tafel mocht neerzetten. Het is raar om te horen hoe “Micha” wordt uitgesproken door de Amerikanen, ze leggen de nadruk heel erg op de “i”. Ik heb dit de laatste week nog wel vaker gehoord natuurlijk, maar in deze setting wordt mijn naam een stuk vaker geroepen. Mijn achternaam is nog lastiger voor hun. Ik heb al meerdere pogingen gedaan om, zelfs met engelse uitspraak, mijn naam te zeggen maar dan verstaan ze het nog niet.

De cursus begon, zoals je waarschijnlijk wel verwacht, met een korte introductie van de deelnemers. We zijn met 12 personen waarvan de meeste wel Amerikaans. Ze vinden het allemaal geweldig om te horen dat ik uit Nederland kom en ik kreeg ook weer direct verhalen te horen van hun plannen om naar ons landje te reizen. Volgens mij heb ik nog geen Amerikaan gehoord die dat nog niet wilde gaan doen :d. Ik kan me dus wel goed vinden met de mensen en er wordt ook best veel gepraat in de pauzes.

Na een korte introductie van de cursus en de deelnemers zijn we begonnen. De dag wisselt zich een aantal keer af met theorie- en praktijkuren, wat wel goed uit te houden is zo. Enig minpuntje is misschien dat ik wel erg snel door de opdrachten heen ga. Ik ben met de opdrachten al bij module 6, met extra opdrachten, terwijl de rest van de klas net module 2 heeft afgerond aan het eind van de dag. En daar zitten dus mensen bij met al 10 of zelfs 20 jaar programmeer-ervaring. Hopelijk ben ik zo niet na dag 3 al klaar ;)!

In de middagpauze heb ik een uurtje om iets te gaan eten of te doen wat ik wil. Het was niet meer zo’n goed weer als gisteren en er was veel harde wind, dus lekker relaxen in een parkje zat er dus niet in vandaag. Raar hoe het weer hier zo snel kan omslaan want gisteren was het nog zeker 30 graden, dat is wel iets anders dan de 17 vandaag!

Op naar lesdag 2!

dscn2144